Dodik: Barem se za Kurban-bajram trebaš suzdržati nezrelih komentara

Predsjednik RS Milorad Dodik oglasio se na Twitteru povodom izjave člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

– Ozbiljan političar bar za veliki islamski praznik Kurban-bajram, kao i za naš Vidovdan, treba da se suzdrži od nezrelih političkih komentara i stalnih apela i moljakanja koje upućuje međunarodnoj zajednici. Od Denisa Bećirovića se ne može očekivati da bude ozbiljan političar – napisao je Dodik na Twitteru.

Podsjećamo, Bećirović je danas izjavio da međunarodnoj zajednici kao član Predsjedništva BiH daje sedam dana da reagiraju povodom jučerašnjih neustavnih odluka NSRS.

– Nažalost, moram reći, danas prvi dan Kurban-bajrama, u BiH dočekujemo u teškim okolnostima. Jučer je Narodna skupština entiteta RS ranila Dejtonski mirovni sporazum. Metaforički rečeno, od jučer je Dejtonski mirovni sporazum na aparatima. Međunarodna zajednica u BiH i njeni predstavnici imaju priliku da izvrše reanimaciju sporazuma i da ga vrate u život.

Kao član Predsjedništva BiH ostavljam sedam dana međunarodnoj zajednici, a pogotovo svjedocima Dejtonskog mirovnog sporazuma da zausta ubijanje Dejtonskog sporazuma – rekao je Bećirović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79