Dodik: Ispunili smo još dvije obaveze BiH na evropskom putu, RS je sve vrijeme posvećena tom cilju

Predsjednik RS Milorad Dodik je kazao da kada se poštuju Ustav i nadležnosti, tada nema potrebe da bilo ko čini ustupke.

– Kada se uvažavaju interesi svih naroda, kompromisi su logična posljedica. Usvajanjem Programa ekonomskih reformi Bosne i Hercegovine 2024 – 2026. i Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine, ispunjene su još dvije obaveze Bosne i Hercegovine na evropskom putu. RS je sve vrijeme bila posvećena tom cilju – naveo je Dodik.

Rekao je da sve što se pokazalo uspješnim u zemljama EU, za njih je uvijek bilo prihvatljivo.

– Poštovanje i njegovanje različitosti temelj je evropskog jedinstva. Poštovanje činjenice da prava jednih prestaju gdje počinju prava drugih, temelj je evropskih odluka.

Zato je poštovanje birača, institucija, Ustava i nadležnosti u BiH evropsko pitanje. Zaštita sopstvenih interesa i usaglašavanje s interesima drugih je mehanizam efikasnog funkcionisanja.

“Mnogima bi se dopao da se nisi trudio dopasti se svima”, riječi su Mome Kapora, jednog od najumnijih ljudi rođenih na ovim prostorima.

Kada nam mišljenje i sud naroda koje predstavljamo i koji su nas izabrali budu najbitniji, a impresije stranaca sporedne, BiH će izaći iz ćorsokaka na evropski put. Tada će i oni pokazati poštovanje prema nama – istakao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79