Dodik: Morali smo ukinuti VRS i stvoriti OS BiH, ali pripadnici 3. RS puka su za nas uvijek Vojska RS

U Kasarni “Kozara” u Banjaluci danas su položeni vijenci i cvijeće povodom obilježavanja 12. maja – Dana vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH.

U ime institucija RS vijenac je položio predsjednik RS Milorad Dodik, u pratnji predsjednika Narodne skupštine Nenada Stevandića, premijera RS Radovana Viškovića i izaslanika srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

Vijenac je položila i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Milorad Dodik ponovio je da je formiranje VRS bio “način odbrane slobode srpskog naroda”. Kritikovao je sudove koji su sudili ljudima “koji su časno stali za odbranu svog naroda”.

“Nisam sretan što je došlo do ukidanja VRS i do stvaranja OS BiH, to nije nešto što se htjelo, nego što se moralo. Pripadnici 3. RS puka su za nas uvijek Vojska RS”, rekao je Dodik, prenosi N1.

Dodao je da je RS vjerovala u Dejtonski sporazum, ali da je on ruiniran, da se ne poštuje slovo, već duh Dejtona.

“BiH nije naša zemlja. Naša zemlja je Srbija i RS. Borimo se da slobodno navijamo za srpske klubove, a ovdje to predstavljaju kao jeres”, kazao je Dodik te dodao: “Neće se desiti da se o imovini odlučuje na nivou BiH. Nema RS, nema slobode za Srbe.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79