Dodik na ruski pogon: Pobjeda Rusije je pobjeda RS-a, pomoći ćemo jačanje rublje i Putina

Predsjednik RS Milorad Dodik dao je u ruskom Kazanju intervju za Russia Today u kojem je kazao da je pobjeda Rusije i pobjeda RS.

“Pobjeda Rusije na svim poljima bit će i pobjeda Republike Srpske.

Veoma sam ponosan na činjenicu da sam razgovarao sa predsjednikom, poželio mu sve pobjede koje može da ostvari i rekao da sve Putinove pobjede i pobjede Rusije su i naše pobjede. Mi vjerujemo da je Rusija na pravoj strani slobode naroda, ljudi i država. Predsjednik Putin u tom smislu ostvaruje važnu misiju ovog vremena”, naveo je Dodik.

Dodik je naveo da je ‘Rusija bila primorana da brani svoj narod i da je zbog toga započela Specijalnu vojnu operaciju’. Dodao je i da se Evropa, pod uticajem SAD, prevarila zbog stajanja na stranu ukrajinskog režima.

Evropske zemlje, kako je naveo, postale su svjesne koliko su energetski zavisne od Rusije, što se vidi i po smanjenom obimu proizvodnje i recesiji koja je uzdrmala EU.

“Zapad je u kolektivnoj histeriji i traži da se svi u regionu priključe njihovim sankcijama. Republika Srpska, kao ni Srbija to nisu učinile i mi ostajemo izloženi gotovo svakodnevnim pritiscima”, naveo je Dodik.

On je istakao koliko je Republike Srpska ponosna na svoju saradnju i sa Srbijom i Mađarskom.

“Mislim da je budućnost EU u onome što promoviše Viktor Orban, u onome što on misli da treba da bude Evropska unija ili je neće biti”, rekao je Dodik za RT.

Uzimajući kao primjer ujedinjenje dvije Njemačke, Dodik je rekao da vjeruje da će tako jednog dana doći do ujedinjenja srpskog naroda sa dvije strane Drine i da je to sasvim logičan sljed događaja, iako Zapad to pravo pokušava da ospori manjim narodima.

Onda je rekao da će pomoći Rusiji u jačanju rublje.

“Poštujemo stav Rusije, oni žele da ojačaju svoju valutu i ekonomiju. Učinićemo sve što možemo da obezbijedimo dovoljno sredstava za plaćanje u rubljama na slobodnom tržištu. Mijenjamo naš novac za uplate”, istakao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79