Dodik nastavlja brutalno vrijeđati: Pjevaćemo “nema te više Alija”, dobro da je Ashdown upokojen

Nakon sastanka sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa austrijskim šefom diplomatije Michaelom Linhartom, novinarima se obratio Milorad Dodik.

Govoreći o sastanku kazao je da je imao u planu “relaksirati atmosferu pozivom prijatelja harmonikaša u kabinet”. S obzirom na to da mu prijatelj nije bio u mogućnosti da dođe, žurku je najavio za ponedjeljak, a na pitanje šta će pjevati, Dodik je odgovorio: “Nema te više Alija”.

Osim ove izjave, Dodik je danas osim onih uobičajenih separatističkih, imao još jednu neprimjerenu izjavu kada je za bivšeg visokog predstavnika u BiH Paddyja Ashdowna rekao da je dobro što je upokojen.

Dodik je povodom aktuelne situacije u državi ponovio da Republika Srpska nema namjeru da ruši teritorijalni integritet BiH te da nema straha od rata u BiH.

“Ono što radimo nema veze sa rušenjem teritorijalnog integriteta. Ja vjerujem da BiH ima sigurnost u bezbjednosnom smislu, a jedinstvo nema i nije imala nikad. Vjerujem da će BiH ostati bezbjednosno sigurna”, rekao je.

Govoreći o najavama povlačenja saglasnosti Republike Srpska za Upravu za indirektno oporezivanje, Oružane snage i Visoko sudsko i tužičko vijeće, on je rekao da tu neće biti prijetnji za slobodu kretanja i slobodu trgovine u BiH, ali da RS više neće pristajati na “iluzije”.

“Mi ne želimo više iluzije koje nam nameću, Oružane snage su obični trošak, BiH treba da se demilitarizira, njihova opremljenost je nikakva. Mi kad donesemo odluku o povlačenju saglasnosti za Oružane snage Bih, Srbi će to napustiti i preći u RS. 80 posto se izjašnjava tako. Razgovaramo i sa Srbima u SIPA-i, a ovaj iz OSA-e (Trifko Buha, zamjenik direktora) nije htio da dođe na sastanak. On je prodana duša”, rekao je.

Zatim je pozvao da se vojnim formacijama u RS-u pridruže i Hrvati i Bošnjaci koji žive na tom prostoru.

“Ako žele, a ima takvih. Nijednom neće ništa faliti”, rekao je on.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79