Dodik: Nema cijene koju smo spremni platiti s pričom o NATO-u

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, dan nakon sjednice najvišeg državnog tijela, izjavio je da u Sporazumu koji su ranije potpisali trojica lidera bh. nacionalnih stranaka, “sve jasno piše i da zbog toga neće pristati ni na kakve kompromise”.

Dodik smatra da ne treba kalkulisati s formiranjem vlasti na državnom nivou. Riječ je, kaže, o legitimnom predstavljanju i podsjeća, da se dobro zna, ko su izborni pobjednici.

“Samo ću reći da nema cijene, pa ni za formiranje Vijeća ministara BiH, koju smo spremni da platimo da kalkulišemo s tom pričom o NATO paktu. Pogledajte porodice stradalih vojnika Italijana koji su ovdje bili u operacijama u vrijeme bombardovanja. Oni su dobili na njihovim sudovima da im isplate odštetu zato što nisu bili obaviješteni da će biti bačen osiromašeni uranijum, i da su zbog toga pobolijevali od malignih bolesti. Umrlo ih je 17. A evo sada se se oglasili i njemački vojnici”, istakao je Dodik za RTRS.

Inače, Dodik je danas u Banjoj Luci razgovarao s ambasadorom Republike Italije u BiH Nicolom Minasijem. Razmijenjena su mišljenja o situaciji u BiH i evropskom putu zemalja zapadnog Balkana, a “obostrano je ocijenjena neophodnost što skorijeg formiranja Vijeća ministara BiH”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments