Dodik o Schmidtu: Neće nama predavanja držati potomak fašista i naroda koji je počinio Holokaust

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je, komentarišući izmjene Zakona o Memorijalnom centru, rekao danas u Zvorniku da “njemački turista Christian Schmidt nema pravo da drži predavanja, pogotovu što dolazi iz naroda čiji su pripadnici počinili Holokaust”.

Dodik je rekao da Schmidt “igra igru” i ni sam “ne zna šta radi”.

“To je za nas nebitno, kakav Memorijalni centar, neka ga nosi sa sobom! – poručio je Dodik, odgovarajući na novnarsko pitanje o Schmidtovim zakonskim izmjenama kojim je predviđeno formiranje “instituta za nauku i obrazovanje”.

Dodik je rekao da Schmidt nema pravo da o ovoj temi drži predavanja.

“Dođe ti čovjek koji je potomak fašista i naroda koji je počinio Holokaust i da nama drži predavanja na tu temu!?”, prokomentarisao je Dodik.

Christian Schmidt juče je rekao da je nametnuo izmjene Zakona o Memorijalnom centru u Potočarima kojim je predviđeno formiranje “instituta za nauku i obrazovanje”, a najavio je i “pravljenje registra ratnih zločinaca i zabranu njihovog imenovanja na funkcije”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79