Dodik okreće leđa “Trojki” i HDZ-u: Ne važi sve što je na sastanku u Laktašima dogovoreno

Mora se, ocijenio je Dodik, biti optimista 10.000 puta veći od lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića da bi se nešto moglo vjerovati u BiH

Partije iz FBiH okupljene oko “Trojke” glavni su krivci za neuspjeh BiH na evropskom putu, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je istakao da ne važi sve što je na sastanku sa Trojkom dogovoreno ili se mislilo da je tako, te da se postavlja pitanje šta znači evropski put BiH, kao i da je priča o ovome stalno iznuđivanje.

– Govori se o usvajanju zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, a odvajanjima na osnovno i apelaciono odjeljenje Suda BiH potvrđuje se da sve što je do sada bilo presuđeno nije imalo osnova i bilo je nezakonito i protivpravno. Ovakav propis već postoji u BiH, a da nije sporno ni ono što je dogovoreno – kaže Dodik.

Naveo je da EU nije više atraktivna priča kao što je bila i svima je to jasno, a najjača ekonomija, kao što je Njemačka, gubi primat.

On je naveo da sastanak predstavnika političkih partija u Mostaru nije potvrđen, nego je samo ponuđeno da bude održan.

Mora se, ocijenio je Dodik, biti optimista 10.000 puta veći od lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića da bi se nešto moglo vjerovati u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79