Dodik poručuje predstavnicima Trojke: Ili će biti po mom ili neće biti koalicije!

Nakon ročišta u Sudu Bosne i Hercegovine, predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, planira odlučujući korak u političkoj areni.

U Administrativnom centru RS-a u Istočnom Sarajevu, Dodik organizira sastanak sa predstavnicima HDZ-a i stranaka Trojke, nudeći im posljednju šansu za očuvanje koalicije.

Dodik ističe da je ovo kritičan trenutak prije nego što partnerstvo krene putem raspada.

“Dakle, očekujemo da riješimo probleme zastoja u radu Doma naroda, koji je blokiran od strane Bošnjaka koji su napustili i time blokirali rad Doma naroda. Da riješimo pitanje visokog predstavnika i njegovih odluka, da ih suspendujemo, i da se dogovorimo da u što hitnijem roku, a to je već moguće sutra, na Predstavničkom domu donesemo zakon o izborima, koji bi utvrdio sve ono što je normalno za jednu zemlju, a to su tehnički nivoi”, izjavio je.

Dodik naglašava potrebu za suspenzijom visokog predstavnika i racionalizacijom troškova izbornog procesa, ističući važnost poštivanja ustavnih principa i narodne zastupljenosti.

Ukoliko se ne postigne dogovor, Dodik izražava sumnju u smisao daljnjeg partnerstva.

Također kritikuje američkog ambasadora Murphyja za blokadu evropskog puta BiH.

Dodik nastoji očuvati svoje političke prioritete i interese RS-a, istovremeno suočen s izazovima unutar koalicije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79