Dodik predao Viškoviću palicu za sastav nove Vlade RS

Radovan Višković, zvanično je dobio ovlašćenje da krene u pregovore oko sastava svog kabineta, koji će, kao i prethodna Vlada Republike Srpske, imati 16 ministarstva.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, predajući mandatarsku palicu novom-starom premijeru, poručio je da je u skladu sa svojim ovlašćenjima dao podršku Viškoviću, te uz podršku parlamentarne većine u Narodnoj skupštini RS.

Dodik je naveo da je već odluku o imenovanju Viškovića uputio na adresu Narodne skupštine RS.

“Višković je u prethodne četiri godine obavljao premijersku funkciju u veoma izazovnim vremenima, u kojima smo dvije godine samo izgubili u borbi protiv korone. Njegov stav i rad da se nosi sa izazovima poput borbe za očuvanja radnih mjesta, bio je motiv da ga ostavim na mjestu premijera. Zajednički rad predsjednika i nove Vlade RS će biti prioritet. Od Vlade ću tražiti prilikom formiranja da uvažavajući skupštinsku većinu, da obezbijedi da ministri rade na jačanju institucija, da riješi mnoge izazove, ekonomska i socijalna pitanja. Kao i bezbjednost ljudi, poput energenata, prehrambene robe…”, rekao je Dodik.

Dodao je da je danas finansijska situacija stabilna u Vladi, ali će sigurno biti izazova, zbog čega smatra da će morati učiniti sve da to obezbijede.

“U ovom trenutku Višković ima podršku 53 poslanika većine u Narodnoj skupštini RS”, rekao je Dodik.

Višković se zahvalio što mu je opet ukazana čast da ponovo vodi Vladu RS.

“Obično su predsjednici Vlada u svijetu krivi za sve što se dogodi, pa mi je zbog toga još veća privilegija što sam dobio ovakvu podršku, od političkih sudionika, do socijalnih partnera u Republici Srpskoj”, kazao je Višković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79