Dodik: Ruska Federacija je garant opstanka Srba u BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je za Republiku Srpsku i cijeli srpski narod ekonomska saradnja sa Ruskom Federacijom od najveće važnosti, uglavnom u okviru energetskih projekata, a mladima je poručio da trebaju učiti rusiki jezika.

– Za Republiku Srpsku i cijeli srpski narod ekonomska saradnja sa Ruskom Federacijom je od najveće važnosti, uglavnom u okviru energetskih projekata, gdje nam Moskva djeluje kao strateški partner – rekao je Dodik za Rusku gazetu.

On je naglasio da je, osim toga, Ruska Federacija garant opstanka Srba u BiH u ovom nestabilnom i neizvjesnom vremenu.

Prema njegovim riječima, postoji mnogo mogućnosti za unaprijeđenje političkih i ekonomskih odnosa između Ruske Federacije i Republike Srpske, posebno u pogledu saradnje u oblasti kulture i obrazovanja koja nije u potpunosti realizovana.

– Mladi iz Republike Srpske treba da nauče ruski da bi kasnije studirali na ruskim univerzitetima – rekao je Dodik i istakao da je to jedini način da se uspostave duboke kulturne veze između Rusa i Srba, na kojima će se onda lahko graditi politička i ekonomska saradnja.

Dodik je danas uputio i rođendansku čestitku predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu sa željom da njegove višestruke aktivnosti za dobro Rusije i ruskog naroda, u težnji ka nepokolebljivim vrijednostima patriotizma, slobode i pravde, budu uspješne i plodonosne, prenosi srpskainfo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79