Dodik se nasmijao o najavama Izetbegovića da će biti formirana vlast: Bakir to kaže?

Aleksa Šantić je čovjek koji je volio i pjevao o ljubavi, volio mir, bio patriota, poštovao komšije i u tom pogledu zaslužio je odnos koji ovdje u BiH imaju svi narodi prema njemu kao i da obilježavamo njegovo djelo i njegov život i to upravo ovdje na ovom mjestu i vjerujemo da ćemo ovaj Saborni hram završiti krajem iduće godine onako kako smo planirali – kazao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uoči otvaranja Šantićevih večeri poezije.

Upitan da prokomentira to što je Predsjedništvo DNS-a donijelo odluku o prestanku koaliranja sa SNSD-om, Dodik je kazao kako to nije tačno.

Na pitanje kako komentira izjavu Bakira Izetbegovića da će vlast biti uspostavljena za mjesec, Dodik se nasmijao, pa upitao: Bakir to kaže?

-Zamislite kakva je to ozbiljnost kad on jučer dolazi na sastanak na kojem kaže da on vjeruje da će se normalizirati odnos, a ima samo jedan zahtjev a to je da Hrvati odustanu od promjene Izbornog zakona. Kakva je to ozbiljna stvar? Pa jedina suštinska stvar koju traže Hrvati je to. Ja i moja politička grupacija ničim nije uslovila formiranje vlasti, bili smo spremni da to učinimo odmah vis a vis dobrih kretanja prema Evropskoj uniji i to je naravno izgubljeno. I ovo neko mrcvarenje, prvo smo imali oko onog perioda kad je Bakir pokušao okupiti muslimane oko sebe, tada ni Komšič nije bio s njim nije ni Radončić a onda je nekako uspio da to uradi i onda su počeli postavljati zahtjeve, tako da je izlišno razgovarati o bilo čemu. Jer ako napravite neki sporazum za 30 dana da formirate vlast i od toga ništa, čujem da je rekao negdje kako očekuje da će se realizirati sporazum u kojem piše da će se realizovati za 30 dana. Kako? On zabavlja ovu javnost – kazao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79