Dodik se ne može kontrolisati pred kamerama: “Bakir kaže: ‘Neće nama entiteti…’ Nego će to Allah uređivati?”

-Bosna i Hercegovina nije u “statusu quo”, ona je u stagnaciji i raspadanju- ocijenio je Milorad Dodik, član Predsjeništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Reakcija je to na izjavu Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA), koji je između ostalog rekao da će situacija ostati “status quo”, sve dok SNSD ne odluči prihvatiti da entitet ne može komandovati državi.

– Da ne može rasturiti ustavno-pravni konstrukt države BiH, da se ima poštovati Ustav, da se ima poštovati vladavina zakona i svih strategija za koje su i oni svojevremeno digli ruke – rekao je jučer Izetbegović.

Komentirajući izjavu predsjednika SDA, Dodik je ocijenio kako “raspadanje BiH ne može niko spriječiti”.

-Bakirova vizura Bosne i Hercegovine je takva – ne postoji Republika Srpska. Jer kaže: “Neće nama entiteti…”. Razumijete? Nego će to neko drugi? Nego će to Allah uređivati? A ne recimo realan politički dogovor – bio je Dodikov komentar na RTRS-u.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79