Dodik: Srbija prolazi najteže trenutke u posljednjih 30 godina

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Srbija prolazi, možda, najteže trenutke u posljednjih 30 godina, suočena sa borbom za očuvanje državnog suvereniteta, a sada i sa masovnim ubistvima koja nisu svojstvena ovim prostorima.

Na pitanje Srne da prokomentariše posljednja dešavanja u Srbiji i održavanje protesta koji je organizovalo nekoliko opozicionih političkih stranaka poslije dvije velike tragedije u Beogradu u kojima je izgubljeno 17 mladih života, Dodik je odgovorio da je Srbiji u trenucima pojačanog senzibiliteta najmanje potrebna bilo kakva dodatna destabilizacija jer su dvije tragedije bile dovoljno destabilizujeće za cijelo društvo.

– Smatram da je neophodno pustiti institucije države Srbije da rade svoj posao, kako bi se život što prije vratio u normalu. Porodice žrtava, ali i svi članovi druŠstva moraju da vrate kakav takav mir i nastave sa životom. Ne mogu da podržim, niti da shvatim politizaciju bilo kakve tragedije, jer ona ne vodi rješenju, već produbljivanju problema, a građanima Srbije problemi sada nisu potrebni – istakao je predsjednik Republike Srpske.

Ako struka i objasni kako je došlo do ove dvije tragedije, rekao je Dodik, problem će se moći riješiti samo zajedničkim snagama, bez podjela.

– Uvažavam političke različitosti jer bez njih nema demokratskog društva, ali poučen nekim iskustvima u Republici Srpskoj ne mogu da prihvatim da bilo ko te tragedije pokuša da politički zloupotrijebi – dodao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79