Dodik stavio Schmidta kao svjedoka u njegovom predmetu

Nastavak suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika RS-a Milošu Lukiću pred Sudom Bosne i Hercegovine zakazan je za danas, s početkom u 13 sati, objavljeno je u rasporedu suđenja na stranici Državnog suda.

Dodik i Lukić optuženi su za nepoštovanje odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Suđenje u ovom predmetu počelo je čitanjem optužnice 5. februara, iako je ročište o priznanju krivice održano još 16. oktobra.

Posljednje ročište održano je 6. marta kada su pred Sudom BiH trebala svjedočiti četiri inspektora SIPA-e, ali je svjedočio samo jedan.

Milorad Dodik na spisak svjedoka odbrane u predmetu koji se protiv njega vodi pred Sudom BiH zbog nepoštivanja odluka OHR-a stavio je visokog predstavnika Christiana Schmidta, saznaje Istraga.

Dodikova odbrana zatražila je saslušanje ukupno šest svjedoka. Suđenje Miloradu Dodiku trebalo bi biti nastavljeno danas, saslušanjem svjedoka Tužilaštva BiH

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79