Dodik tvrdi da je SDA smještena u srpskoj vili: Zaposjeli su je i ne žele izaći

Vila u kojoj je sjedište SDA je objekt koji se nalazio u vlasništvu jednog od najbogatijih Srba između dva svjetska rata – Mihaila Miše Semijana, rekao je član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik tokom današnje pres-konferencije u Istočnom Sarajevu, gdje je održan sastanak predstavnika RS koji učestvuju u radu institucija BiH.

– Čovjek ima nasljednike koji traže povrat te imovine. SDA je zaposjela tu vilu i ne dozvoljava i neće da se iseli iz toga i vrati nasljednicima te imovine, što govori o otimačini. Ta se ulica, kada je došla ustaška vlast, odnosno kada je Mihailo pravio tu zgradu, zvala Sokolska ulica. Kada su ustaše došle na vlast, a većinu te vlasti su činili Bošnjaci muslimani, ta ulica se nazvala ustaška. Kasnije, kada su partizani preuzeli, zvala se Borisa Kovačevića, narodnog heroja partizanskog, i danas je to ulica, nije važno – rekao je Dodik.

Riječ je o ulici Mehmeda Spahe, u kojoj je smještena Centrala SDA.

Uglavnom, tamo je sjedište SDA i oni iz ovog razloga otimaju imovinu da bi spriječili povrat te imovine Srbima. Činjenice su nesumnjive i one se mogu provjeriti. Za tu kuću postoji zahtjev nasljednika, koji traže da se ta kuća vrati. SDA je zaposjela i ne misli odatle izaći. Da ne pričamo o Baščaršiji, ko je koliko bio vlasnik imovine, samo 1938. i 1939. godine koliko je bilo Srba, koliko je bilo drugih, ali u svakom slučaju tamo sada više nema Srba. Ovdje je na sceni jedan projekt otimačine koji se ne može završiti kako je zamislila SDA i neko od Bošnjaka – rekao je Dodik za Avaz.

Dodik je poručio i, ukoliko Bošnjaci ne žele sa Srbima da grade BiH, onda moraju prihvatiti da ”ne mogu održati ovu zemlju”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79