Dodik tvrdi: Policijska procjena je da postoje sigurnosni rizici za kretanje po Federaciji”

Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je danas da nije mogao dati podršku v.d. direktora Službenog glasnika RS-a na Sudu BiH jer su policijske procjene da postoje bezbjednosni rizici za njegovo kretanje u FBiH.

Dodik nije precizirao čija je to procjena odnosno koje policijske agencije.

Dodik je izrazio žaljenje što nije otišao u Sarajevo, gdje je u Sudu BiH počelo suđenju Lukiću zbog nesprovođenja odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta, ali je rekao da je u mislima sa Lukićem.

“U mislima sam sa Lukićem. Sve ostalo je sudanija, ali baš u onome smislu Petra Kočića. Jer, zamislite, u jednom predmetu sudija razdvoji postupak, a ostaje jedan sudija za oba postupka”, rekao je Dodik.

Političari iz Republike Srpske još prošle sedmice počeli su praviti javnu predstavu o navodnoj ugroženosti predsjednik RS-a Milorada Dodika iako su policijski organi negirali da imaju bilo kakve informacije o tome.

Prije pet dana Klix.ba je propitivao da li će jedna od novih taktika odbrane biti i navodna ugroženost optuženog kako ne bi dolazio na ročišta u Sud BiH.

Državna parlamentarka Sanja Vulić iz SNSD-a je izjavila da postoje “informacije iz kruga Američke ambasade o planiranom atentatu na predsjednika RS-a Milorada Dodika.

“Zato su posječena stabla kod Suda BiH, tačno za snajperski pogled”, kazala je Vulić kojoj je jučer ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić .

Jučer su za Klix.ba iz KJP “Park” rekli da je Služba za zajedničke poslove institucija BiH, shodno Zakonu o javnim nabavkama, putem Ugovora, zaključenog 7.12.2023. godine angažirala preduzeće Park kao izvođača radova na poslovima ‘sasijecanja sadnica thuja u krugu Kompleksa pravosudnih institucija BiH.

U pitanju je sasvim uobičajena i redovna procedura našeg angažmana na polovima hortikuturnog održavanja zelenih površina u vlasništvu institucija u KS, a preduzeće Park s obzirom da je specijalizirano, tehnički opremljeno i nudi usluge te vrste poslova od strane brojnih institucija biva angažirano za poslovima njege i zaštite stabala, održavanja ukrasnog i dekorativnog grmlja, rekonstrukcije ili izgradnje novih zelenih površina, sadnji i slično tokom cijele godine”, naveli su.

Iz Parka ističu da sa Službom za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine na istom principu sarađuju dugi niz godina na poslovima uređenja i hortikuturnog održavanja prostora i dvorišta uz objekte Institucija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79