DODIK: ŽELIM DA ME U SARAJEVU ČUVAJU PRIPADNICI MUP-a SRPSKE!

Srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika obezbjeđivaće pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS koji se u njegovom ličnom obezbjeđenju nalaze više od deceniju!

Ostalo je još samo da bude riješen njihov profesionalni status, odnosno gdje će biti zaposleni. Kako saznaje Glas Srpske, na pomolu je dogovor između MUP-a Srpske i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, a direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum kaže da očekuje da sporazum bude postignut.

– Jedna od mogućnosti je da, u skladu sa zakonom kojim se reguliše pitanje obezbjeđenja štićenih ličnosti, naši službenici dobiju ingerencije da preuzmu i vode obezbjeđenje srpskog člana Predsjedništva BiH – rekao je Ćulum.

On je dodao da je druga mogućnost da bude napravljen eksterni premještaj, odnosno da pripadnici MUP-a koji obezbjeđuju Dodika pređu privremeno, odnosno za vrijeme trajanja obezbjeđenja u Direkciju za koordinaciju policijskih tijela.

– Kada dolazi, recimo, bošnjački član Predsjedništva, njegovo neposredno obezbjeđenje, odnosno jedan pratilac ima pravo da naoružan uđe u Palatu Republike, zgradu Vlade Srpske ili eventualno neki drugi štićeni objekat. Isto tako je i sa stranim delegacijama i tu ne vidimo ništa sporno, ali iz Direkcije smo dobili tumačenje da niko osim njihovih pripadnika nema pravo da uđe u zgradu Predsjedništva BiH – rekao je Ćulum.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments