Dodikov savjetnik građanima u FBiH: Okanite se stranaca, oni će otići, a Srbi ostati

Ognjen Tadić, savjetnik predsjednika RS-a Milorada Dodika, poručio je građanima Federacije Bosne i Hercegovine da su oni i njihovi preci previše puta napravili grešku stavljajući se na raspolaganju stranom faktoru.

Tadić je izjavio da politički proces protiv Dodika i v.d. Službenog glasnika Miloša Lukića ne može biti završen odlukom koja bi ispunila očekivanja.

“Kako koji dan prolazi, sve jasnije je da napad na ustavni poredak BiH i Republike Srpske putem političkog procesa protiv Dodika i Lukića ne može biti završen odlukom koja bi ispunila očekivanja inspiratora i nalogodavaca tog procesa koji žele uklanjanje svih prepreka u Republici koje se protive ustoličenju Schmidta”, rekao je Tadić.

Također je ukazao da se dodatnim prijavama radikalizuje kriza kako bi se stvorio haos.

“Taj haos bi prikrio njihove tragove i načinio sukobe i štetu zbog koje se ne bismo imali kada baviti njihovom ulogom i privoditi ih pravdi, nego bismo se morali o svom jadu zabaviti”, istakao je Tadić.

On je podsjetio ljude iz FBiH da su i oni i njihovi preci već previše puta napravili grešku stavljajući se na raspolaganje stranom faktoru, kao i da od toga nikakve sreće nikada nisu imali, te ih pozvao da se uzdrže od ponavljanja takve greške.

“Republika Srpska i Srbi, za razliku od svih aktuelnih stranaca, ostaju ovdje kao trajni faktor”, naglasio je Tadić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79