Dodikova političarka imat će policijsku pratnju kada bude dolazila u Federaciju

Ministarstvo sigurnosti BiH, na osnovu akata koje smo zaprimili i medijskih napisa, preduzeće sve mjere i uputiti nadležnim policijskim agencijama da se obezbijedi odgovarajuća zaštita u vidu policijske pratnje šefu Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Sanji Vulić, istakao je za RTRS ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

“To se prije svega odnosi na Agenciju za istrage i zaštitu i Direkciju za koordinaciju policijskih tijela, koja je dužna da obezbjeđuje ličnosti i da gospođici Sanji Vulić obezbijedi odgovarajuću zaštitu u vidu policijske pratnje, odnosno da joj se omogući da bude pod stalnim nadzorom, da se izbjegne bilo kakva mogućnost izazivanja prijetnji po njen život”, istakao je Nešić.

On je naglasio da su, pored Vulić, prijetnjama izloženi i drugi zvaničnici, ali da je ona trenutno najizloženija.

“Očekujem, prije svega, da reaguje Tužilastvo BiH, jer zaista iznositi takve prijetnje na društvenim mrežama i ne snositi nikave posljedice ili sankcije, je zaista nevjerovatno”, dodaje Nešić.

Kako on navodi, od Tužilaštva BiH se očekuje da radi svoj posao, te da sankcioniše svakog ko izaziva sukobe, podiže bilo kakvu napetost i netrepeljivost.

“Na taj način jasno se poručuje da se ovdje neće dozvoliti bilo kome da izazove biko kakav sukob i da svi imaju jednaka prava, odnsono da će svi biti zaštićeni, bez obzira jesu li iz RS, FBiH, kao i bez obzira na nacionalnost”, zaključuje Nešić.

Vulić je za Srnu rekla je da će prihvatiti sve sugestije ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH i njegovog ministarstva ukoliko se odredi da joj treba zaštita na području Federacije BiH.

“A kada je u pitanju RS, ona je slobodna i sigurna za sve građane koji žive u njoj i nema potrebe da me bilo ko štiti”, rekla je Vulić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79