Dok građani odlaze na vakcinaciju u Beograd – Zetra zatvorena

Dok medijski izvještaji govore da su brojni građani Bosne i Hercegovine došli na vakcinaciju u Beograd, a državni poslanik Šemsudin Mehmedović nas uvjerava “Srbija vakcinacijom vrši prevaru građana BiH”, sarajevska Zetra ne radi.

Ima još jako malo doza za onkološke pacijente, kazao je Ademir Spahić koordinator za vakcinaciju u Kantonu Sarajevo.

Kako kaže Spahić, Zavod za javno zdravstvo FBiH obavijestilo ih je telefonskim putem da vakcine Pfizer koje su namijenjene za revakcinaciju građana koji su prvu dozu primili 1. juna, neće stići, jer im nisu dostavljene.

Bh. političari optužuju, a u Srbiji tvrde: Izuzetan diplomatski potez, najviše stranaca na vakcinaciji iz BiH

Iste se očekuju u srijedu, 23. juna, a distribucija prema kantonima ovisit će od dužine provjere od strane Agencije za lijekove BiH. Ukoliko serija bude ista, mogu se odmah distribuisati i bile bi raspoložive do kraja naredne sedmice.

Jučer su u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” aplicirane 643 doze vakcina i to u svrhu imunizacije onkoloških pacijenata, kao i revakcinacije građana. S obzirom na to da su time utrošene sve raspoložive vakcine, imunizacija u Zetri je zaustavljena do sljedeće isporuke vakcina.

Očekuje se da će proces vakcinacije i revakcinacije biti nastavljen u utorak naredne sedmice, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Iz Ministarstva zdravstva KS i zdravstvenih ustanova zahvaljuju građanima na saradnji i mole ih da nastave sa poštivanjem svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera piše RadioSarajevo.

Institucije BiH nemaju pojma koliko je građana vakcinisano


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79