Dok su im rudari gladni SDA Zenica se bavi političkim „prepucavanjima“: SDP će izgubiti povjerenje građana

 

Današnje saopćenje za javnost Gradskog odbora SDP-a Zenica pokazuje zašto ta stranka u Zenici ima status običnog privjeska otpadaka iz Stranke demokratske akcije, stoji u saopćenju SDA Zenica.

– SDA je prije tri decenije organizovala Referendum o nezavisnosti, a zatim i odbranu Bosne i Hercegovine od agresije. SDP je tada zaledio svoje političko djelovanje. SDA je, uprkos opstrukcijama SDP-ovih današnjih partnera, tokom pandemije koronavirusa uspjela građanima osigurati najpotrebnije resurse za borbu protiv pandemije. Kadrovi SDP-a i njihovi partneri su se preko reda vakcinisali vakcinama namijenjenim najugroženijim onkološkim pacijentima.

Iznenađuje smjelost SDP-a da bilo koju stranku naziva “kriminalnom organizacijom”, uzimajući u obzir niz kadrova te stranke koji su presuđeni ili optuženi zbog zloupotrebe položaja, korupcije i ostalih krivičnih djela, te zbog niza višemilionskih afera za koje su odgovorni i kojima je javnost svjedočila u proteklim godinama – stoji u saopćenju SDA Zenica.

Ističu da ako su raspoloženi, vrlo rado će ih podsjetiti na sve kadrove SDP-a koji su presuđeni i optuženi, i na sve afere za koje su odgovorni.

– Građane Zenice nije potrebno podsjećati, s obzirom da i danas osjećaju posljedice katastrofalne SDP-ove vladavine Zeničko-dobojskim kantonom. S obzirom na servilnost SDP-a prema SNSD-u i HDZ-u na državnom i federalnom nivou, te s obzirom na činjenicu da očigledno nisu u stanju Zeničankama i Zeničanima ponuditi ništa više od laži i neutemeljenih kritika na račun SDA, izgledno je da će SDP izgubiti i ovo malo preostalog povjerenja građana, a samim tim i mogućnost da budu bar nečiji privjesak u vlasti – zaključuju iz SDA Zenica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79