Dokazi ga možda podsjete: Cvijanović ne zna da je profitirao od saradnje sa UKC-om

Stefan Cvijanović, sin predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, istakao je da nije tačno da je sarađivao sa Univerzitetskim kliničkim centrom (UKC) RS i da im od te zdravstvene ustanove nikada nisu isplaćena bilo kakva novčana sredstva.

Portal CAPITAL objavio je nedavno da je Cvijanović osnovao firmu „Beta Inovatic“ koja će se baviti poslovnim savjetovanjem.

Sin Željke Cvijanović otvorio firmu: Baviće se poslovnim savjetovanjem

CAPITAL je pisao da pored te firme, Stefan sa svojim ocem Aleksandrom ima i preduzeće „Prim“ čija je osnovna djelatnost trgovina, da su sarađivali sa UKC-om za koji su istraživali zadovoljstvo korisnika, za što im je isplaćeno 6.000 maraka.

Te navode Stefan Cvijanović, putem advokata, je pokušao demantovati ističući da nije sporno da je suosnivač firme „Prim“, ali da im od UKC-a nikada nisu isplaćena bilo kakva novčana sredstva.

„Zbog predmetnih navoda, moj klijent je odmah nakon objavljivanja istih, bio izložen „udaru“ javnosti, odnosno trećih lica koja su navodnu uplatu od strane UKC-a RS predstavili kao vid zloupotrebe svojstva sina Predsjednice Republike Srpske, zbog čega je od strane istih dovedena u pitanje sposobnost, znanje, struka i vještina mog klijenta da svoje poslovne aktivnosti u svojstvu osnivača i direktora privrednog društva, zasniva isključivo na zakonskim propisima, odgovorno, transparentno i u skladu sa svim važećim standardima i pravilima službe“, naveo je, između ostalog, Cvijanovićev advokat Ognjen Bogdanić u dopisu CAPITAL-u.

Cvijanović je zaprijetio i tužbom, odnosno da će istinitost navedenih tvdnji dokazivati na sudu.

Cijelo reagovanje Cvijanovića možete pročitati na linku: Cvijanović – reagovanje na tekst CAPITAL-a

CAPITAL se prilikom objave podataka o firmama koje su u vlasništvu članova porodice Cvijanović vodio zvaničnim podacima koji su navedeni u sudskom registru i Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge RS, te podacima Agencije za javne nabavke BiH i Portala javnih nabavki BiH.

Na Portalu javnih nabavki BiH, na kojem su sve javne institucije i ustanove dužne da objavljuju podatke o javnim nabavkama i o zaključenju ugovora, navedeno je da UKC ima zaključen ugovor sa Cvijanovićevom firmom „Prim“.

Kao što je vidljivo, ugovor je UKC zaključio sa firmom „Prim“ 28. oktobra 2019. godine. U pitanju je bio direktni sporazum vrijednosti 6.000 KM za usluge istraživanja zadovoljstva klijenata.

Da je u pitanju firma Cvijanovićevih, vidljivo je i iz podataka ispod.

Stefan Cvijanović ne zna da je njegova firma dobila ugovor ili to tvrdi vjerujući da CAPITAL nema dokaze za to.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79