Doktoru Kemalu Dizdareviću tražili da promijeni stav, on ostao po svom: Alisa Mutap nema amneziju!

Danas se u Sudu BiH održalo ročište povodom u predmetu “Dženan Memić”, gdje su saslušani doktori Kemal Dizdarević i Hamza Žujo.

Muriz Memić: Prvi put sam vidio strah u očima Alise Mutap

Dizdarević je odmah na početku svjedočenja rekao kako je neko od njega tražio da promijenili svoj stav iz nalaza koji je ranije napisao, ali je on ostao pri svom stavu.

“Alisa Mutap nema amneziju, nije imala ni potres mozga”, rekao je Dizdarević.

Ovo je potvrdio ispred sudnice i advokat porodice Memić Ifet Feraget.

“Kada je doktor Dizdarević u svom izvještaju rekao da ovdje ne postoji potres mozga i to detaljno objasnio, nakon toga je došao dopis postupajućeg tužioca u kojem se kaže ‘Nismo vas to pitali nego samo da očitate CT nalaz'”, kazao je Feraget.

Feraget se osvrnuo i na svjedočenje vještaka Hamze Žuje.

“On je rekao da je napadač koji je napao Dženana bio položajem ‘face to face’. Ako to kompariramo s onim što je Alisa rekla da je Dženan pogledao u nju, a ona izgubila svijest i došla sebi tek oko dva ili tri sata pred kumom, sami možete zaključiti da se radi o simuliranju”, rekao je on.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79