Foto: BHMeteo
Dolazak hladne fronte donosi blaže osvježenje i padavine

Dolazak hladne fronte donosi blaže osvježenje i padavine


Meteorolozi sa BHMeteo.ba najavljuju dolazak hladne fronte sa sjeverozapada, koja će u narednim danima donijeti blaže osvježenje i popuštanje vrućina. Uz ovu frontu, očekuju se lokalne kiše i pljuskovi s grmljavinom. Međutim, zbog lokalnog karaktera padavina, suša će se nastaviti jer neće svi krajevi dobiti dovoljno kiše.

Naoblačenje, ovog puta u sklopu hladne fronte, stiže u večernjim satima. Hladna fronta će kasno noćas i u jutarnjim satima subote (03.08.) prvo zahvatiti sjeverne dijelove zemlje, donoseći lokalne kiše i pljuskove s grmljavinom.

Tokom subote, zona nestabilnosti će se širiti prema jugu, a pred kraj dana hladna fronta će napustiti Bosnu i Hercegovinu.

Nedjelja (04.08.) će donijeti pretežno sunčano, ali ugodnije i manje vruće vrijeme. Sjeverac i bura će ponovo jačati, što nije dobra vijest za krajeve pogođene požarima.

Početak naredne sedmice će biti ugodniji, uz izmjenu sunca i oblaka, te rijeđe pljuskove. Od sredine sedmice očekuje se postepen povratak vrućina, no nema najave za ekstremne toplotne talase poput onih u julu. Ugodnije noći i jutra olakšat će podnošenje visokih temperatura.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija