Dostavljači zarađuju sedmično između 300 i 500 KM

Dostavljači zarađuju sedmično između 300 i 500 KM


Dostavljači koji rade za Korpu ili Glovu u Sarajevu mogu ostvariti zaradu od 300 do 500 KM sedmično, prema informacijama.

Ovi dostavljači su postali nezaobilazni dio urbane svakodnevice, omogućavajući građanima da brzo i jednostavno naruče hranu iz različitih restorana i drugih lokacija.

Zarada dostavljača varira ovisno o broju narudžbi koje prime i obimu rada. Također, neki dostavljači dodatno zarađuju putem bakšiša koje dobiju od zadovoljnih korisnika.

S obzirom na dinamičnost posla i rastuću popularnost ovih aplikacija, mnogi se odlučuju za ovaj oblik zaposlenja kao fleksibilan način za dodatnu zaradu.

“Radim navečer, jer sam preko dana na svom poslu. Zaradim odlično, i često ostanem dosta kasno raditi. Posebno sada, kada je dijaspora došla, turisti. Svi nešto naručuju, kupuju i ima se posla”, kaže nam Admir M.

Iako se posao dostavljača često smatra fizički zahtjevnim i podložnim promjenjivim uslovima, mnogi mladi i studenti u Sarajevu pronalaze u tome priliku za rad koji im omogućava da usklade posao s drugim obavezama ili studijem.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija