Kritična situacija u Sarajevu: U 16 sati nema slobodnog taksi vozila

Kritična situacija u Sarajevu: U 16 sati nema slobodnog taksi vozila


Sarajevo se suočava s izazovima nedostatka slobodnih taksi vozila u ključnim satima dana, što je postalo vidljivo i u današnjem popodnevu kada u 16 sati nije bilo dostupnih taksija za građane koji su trebali brz i pouzdan prijevoz.

“Nema ništa gore od čekanja taksija kada ste u žurbi. Danas u 16 sati sam pokušao dobiti taksi i nakon nekoliko poziva, svi su bili zauzeti ili su rekli da dolaze za pola sata, što nije prihvatljivo”, izjavio je jedan od građana Sarajeva.

Ovo nije izolirani incident, već problem koji se ponavlja u gradu gdje rastuća potražnja za taksi uslugama često nadmašuje kapacitete taksi kompanija da pruže dovoljan broj vozila u ključnim trenucima.

S obzirom na ovakvu situaciju, dolazak dijaspore u glavni grad Bosne i Hercegovine doprinosi ovoj situaciji.

“Danas sam od 15:30 pozivala sve i jednu taksi službu u gradu. Ili je zauzeće ili nemaju slobodnih vozila, tako dam sam morala odustati”, kazala je Maja Z.

U međuvremenu, ništa drugo nego da se unaprijed razmotre alternative kao što su javni prijevoz ili drugi oblici privatnog prijevoza kako bi izbjegla čekanja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija