Doveo lopove koji su iz kuće ukrali 163.000 maraka

Vrhovni sud Republike Srpske osudio je Dušana Lukića (52) iz Štutgarta na dvije godine zatvora zbog pomaganja u pljački kuće Ljube Simikića u Gornjem Mačkovcu kod Lopara, odakle su ukradeni 158.000 maraka i nakit vrijedan 5.000 maraka.

Presuda je izrečena nakon što je sudsko vijeće, kao neosnovane, odbilo žalbe odbrane i tužilaštva, te potvrdilo prvostepenu presudu Okružnog suda u Bijeljini. Lukić je proglašen krivim za pomaganje u teškoj krađi, a kao saizvršilac ranije je na tri godine zatvora pravosnažno osuđen Vajko Knežević (38) zvani Biza iz Lopara.

Simikićeva kuća obijena je u noći između 7. i 8. juna 2018. godine, dok se vlasnik nalazio u Švicarskoj. Nakon dogovora s Kneževićem, a na preporuku Lukića, kuću su obili državljani Srbije Zoran Banković i

Radovan Moldvaj, koji su izvršili premetačinu i ukrali 80.000 švicarskih franaka, 10.000 eura, 6.000 KM, više zlatnih prstenova i lančića s privjescima, tri zlatna dukata i drugi nakit ukupne vrijednosti oko 5.000 KM.

U presudi se navodi da je plan pljačke osmislio Knežević, koji je imao informaciju da se u kući nalazi veća količina novca. O tome je obavijestio Lukića, tražeći da mu preporuči dva “lopova” koji će obiti kuću. Lukić je obećao da će vidjeti šta može učiniti, da bi mu kasnije javio da ima dva čovjeka koje je poslao da dođu u Bijeljinu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79