Dr. Jatić povodom smrti mlade kolegice: Izvršiti pritisak na sve nivoe vlasti da se zaštite građani

Nakon sinoćnje nesreće u sarajevskom naselju Marijin Dvor u kojoj je jedna djevojka izgubila život, a dvije povrijeđene

Naime, Azra Spahić. je smrtno stradala od posljedica udara automobilom marke “mercedes”. Druga A.S. je prebačena na KCUS sa povredama opasnim po život.

Azra je imala 25 godina i čitav život je bio pred njom. Bila uposlenica JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, kao doktor medicine.

Do nesreće je došlo sinoć oko 23:30 sati, kada je automobil crvene boje, marke Mercedes udario tri pješakinje. Njime je upravljao vozač Armin Berberović (1996.) zvani Berba iz općine Stari Grad po zanimanju konobar piše Crna-Hronika.

Nakon saobraćajne nasreće koja je sinoć rastužila Sarajevo, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu u kojoj je život izgubila 25-godišnja doktorica iz Bihaća, a teško povrijeđene još dvije djevojke, kolege, projatelji, ali i građani Sarajeva pozivaju vlasti na odgovornost i konačna rješenja kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju.

Svojim facebook statusom oglasio se i dr. Zaim Jatić iz JU Domovi zdravlja KS, koji je izrazio žal zbog ovog tužnog događaja i pozvao građane da zajedničkim snagama izraze pritisak izraze pritisak na nadležne, jer iste ili slične nesreće postaju svakodnevnica.

Potresna poruka Azrine kolegice: “Svi uporno trude da ignorišu divljački zabavu noćne auto trke”

Njegov status prenosimo:

Povodom tragične smrti naše kolegice dr Azre Spahić izražavam iskrenu sućut porodici, prijateljima i kolegama.

Ovo je ogroman gubitak kao i svi brojni životi izgubljeni u saobraćanim nesrećama u našoj zemlji. Svima nama koji pišemo po društvenim mrežama predlažem da uz rascjepljena srca i izraze sućuti i žalosti (što je sasvim uredu, ali nedovoljno) organiziramo pritisak na sve nivoe vlasti da se uozbilje i zaštite građane u (od) saobraćaju(a).

Oni to znaju, ali neće. Jer svi vidimo kako svojim životima štite političare koji se voze kroz grad u bijesnim kolonama, kako svi budu natjerani da satima paze na svim raskrsnicama grada, kako jure u službenim autima da obične ljude rastjeruju sa ulica po cijenu da nekoga nedužnog ubiju u autu ili na trotuaru, kako blokriaju grad…

Znači znaju, ali neće! Pa natjerajmo ih da zaštite barem malo i nas. – izjavio je doktor Zaim Jatić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79