Dragan Mektić o novom radnom mjestu Milana Tegeltije: Simbolično, da više ne može biti

Mektić ističe da je Tegeltija uništio pravosuđe u BiH.

– Na petnaestogodišnjicu dolaska na vlast SNSD-a iznenadila nas je vijest koja se može uzeti kao primjer politike ove stranke u proteklom periodu, a to je da će Milan Tegeltija, čovjek koji je upropastio pravosuđe BiH i koji je poznat po brojnim aferama, postati savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, kaže Dragan Mektić, poslanik SDS-a u Predstavničkom domu PS BiH.

Mektić je podsjetio da je 26. marta 2006. godine Milorad Dodik preuzeo Vladu RS i njome upravlja u kontinuitetu u posljednjih 15 godina, bez obzira da li on bio premijer, predsjednik RS i/ili član Predsjedništva BiH.

– Tokom ovog perioda provođena je politika potpunog unazađenja i devastacije Republike Srpske. Desio se demografski egzodus i ostali smo bez 250.000 stanovnika. Sve institucije su pogažene, a Izvršni komitet SNSD postao je jedino političko i institucionalno tijelo koje donosi odluke u RS, kaže Mektić.

Navodi da su tom periodu uništene banke i brojna preduzeća koja su prodavana u bescjenje, a radnici ostajali bez posla.

– U proteklih 15 godina bilježimo snažno zaduživanje RS-a pa smo danas, 2021. godine, u obavezi da se zadužujemo i dva puta mjesečno kratkoročnim kreditima s velikim kamatama samo da bi budžet bio “fluidan”. O standardu više niko i ne govori, napominje Mektić.

On upozorava da su mnogi, naviknuti na zamajavanje lažnim informacijama i medijskim spinovima, postali slijepi na činjenicu da RS polako postaje, kako navodi Mektić, prazna ljuštura s iscrpljenim i pokradenim resursima i uništenim i potpuno korumpiranim sistemom.

– I sada, na dan kada SNSD-ova vlast slavi 15 godina od dolaska na vlast, pojavljuje se informacija da će Milan Tegeltija, čovjek koji je uništio pravosuđe u BiH, ući u kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH. Simbolično, da više ne može biti, istakao je Mektić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79