DRAGIČEVIĆ: MILORADE, ŽELJKA, IMATE JOŠ OVU NOVU GODINU, A ONDA…

Grupa Pravda za Davida večeras se po 257. put okupila na Trgu Krajine u Banjoj Luci kako bi pružili podršku porodici ubijenog mladića Davida Dragičevića u višemjesečnoj borbi za istinu i pravdu.

Davor Dragičević poručio je večeras još jednom da je otmica i ubistvo njegovog sina Davida udruženi zločinački poduhvat institucija Republike Srpske.

“Udruženi zločinački poduhvat. Mučenje mog sina i otmica je udruženi zločinački poduhvat institucija Republike Srpske. Doživio sam da taj logo bude moje dijete u ovoj državi. Kada ti država otme dijete i muči i ubije… Dijete od 21 godinu. Ubice, sotone i zločinci, da ste mene ubili nikakav problem ne bi bio. I naživio sam se i lakše bih podnio smrt, mučenje i ubistvo. Mnogo toga sam prošao u životu, a onda ste uzeli moje dijete.

Nije vam bilo dovoljno što sam sve prošao, pa ste mi uzeli i dijete. Silujete mi dijete i masakrirate. Gušite i bacate u govna. To nije kanalizacija. Znam kao dijete banjalučko da nije kanalizacija. Ove godine za Novu godinu nema koncerta. Kao što moj advokat kaže jučer za naše prijave. Tek smo počeli Davore, a ići ćemo do kraja i pobijedit ćemo.

Sljedeće sedmice imamo intenzivne sastanke s čimbenicima EU i europskih zemalja. Diplomata nisam i nikada u životu neću biti. Predstavljam svoje dijete i vas. Ovdje stojimo 257 dana. Meni, a ni vama ništa ne znači ni tapšanje, ni saučešća, ni izjave. Znam kako ti je. Ne treba niko da doživi kako je. Vrlo dobro znam kako je vama ovdje 257 dana. Za koga? Za Milorada Dodika i Željku Cvijanović, Karana? Ovu godinu i Božić neka proslave na slobodi, niti jednu više nikada neće”, rekao je Davor na Trgu.

“Država ova je ista kao ubice i zločinci. Dajem 365 dana i nakon toga nema više ni pravno ni sudski. Sedmog aprila je 378 dan. Država ima 365 dana. Pravdu ne dobijem li do tog dana, pravno, tužilački, mupovski, drotovski, kako god hoćete. Ja znam kako ću dobiti pravdu”, istaknuo je Davor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments