DRAGIČEVIĆ: ORGANIZUJETE LI OVDJE NOVU GODINU, BIT ĆE REPLIKA NOVOG GROBLJA

Banjalučani su se večeras po 253. put okupili na glavnom Gradskom trgu kako bi pružili podršku porodici ubijenog mladića Davida Dragičevića u višemjesečnoj borbi za istinu i pravdu.

Davor Dragičević večeras je poručio da će ostati ovdje.

“Snimak ne smiju pokazati, ali morat će. Znate zašto ne smiju, kada bi pustili snimak ne treba im Davor Dragičević. Kada bi pogledali snimak svi vi, zubima bi državu rastrgnuli, samo kad bi pogledali snimak. I to djeteta od 21 godinu, kažu ovi nemaju veze, jataci, ima veze imena sve vam znam. I gdje vam rade i očevi i majke, i vaše matične brojeve, samo završavajte sudski montirani proces. Vrlo dobro znam kada ću na scenu stupiti ja. Nikad niko neće zaboraviti, lično znam zašto smo ovdje. Ovdje smo državo, zbog djeteta državo kojeg si ubila”, rekao je Davor, prenosi Radiosarajevo.

U francuskoj pale radi goriva, kazao je Davor.

“Obukao sam crnu uniformu, država mi je to stavila. 21. godinu je imao, nećete dugo, a volio bih da probate organizovati za Novu godinu ovdje u krugu od 300 metara, izazivama vas, bilo kakvu kulturnu manifestaciju. Eh da vidite kakvu će svijet da vidi sliku, budete li organizovali bilo kakvu manifestaciju ovdje će biti replika novog groblja, ako vi slavite mi tugujemo, ali mi stvarno tugujemo”, rekao je Davor i dodao:

“Nek misli ko šta hoće i sestra njegova i majka, za godinu dana nema pravde, ja ću ga otkopati pa nek zamjeri ko hoće, nek mi i on zamjeri to je moje neće me niko moći sputati. Pravdati se nikome neću, ni majci ni sestri ni braći. On je moj i znam šta radi, ako ne bude pomaka morat ću ga otkopati i onda dalje u borbu”, kazao je Davor.

“Sve vas imam u šaci zapamtite, sad vam je najgore ne smijete me ni likvidirati, znate šta bi bilo ne bi bilo ni vas, ne smijete me ni uhapsiti, znate šta bi bilo”, zaključio je Davor.

 

 

Crna hronika / Foto Facebook

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79