Drama u Kalesiji: Muškarac fekalije prosuo po kladionici gdje mu supruga radi, mjesecima se iživljavao nad njom

Drama u Kalesiji: Muškarac fekalije prosuo po kladionici gdje mu supruga radi, mjesecima se iživljavao nad njom


Na facebook-u se pojavila priča o djevojci iz Kalesija kojoj vanbračni suprug mjesecima zagorčava život i od njega pravi patnju. Sa suprugom ima maloljetno dijete koje nažalost sve svojim očima gleda. Ovu informaciju potvrdio je i savjetnik za minisstra za ljudska prava i izbjeglice BiH, Sevlida Hurtića.

Nažalost u Bosni i Hercegovini još uvije postoje ovakve osobe.

Djevojka iz Kalesije je u više navrata prijavljivala policiji čovjeka s kojim je bila u vanbračnoj zajednici. Nažalost policija po svim tim prijavama nije poduzela apsolutno ništa. Sve te prijave su završile u nečijoj ladici, unatoč tome što je ostavljen dokazni materijal, uključujući poruke u kojima je nasilnik prijetio da će “završiti kao Nizama”.

Ova žena je mjesecima bila psihički maltretirana. Nasilnik je između ostalog, na njeno radno mjesto donio kante pune fekalije i prosipao ih, u pokušaju da je natjera da izgubi posao i da postane financijski ovisna o njemu jer zna da bi zbog djeteta učiinila sve da preživi.

Kad koja je prelila čašu bila je kad je nasilnik, osim fizičkog i psihičkog zlostavljanja, izvršio i se*sualno nasilje nad njom. Trenutno je u zatvoru.

  • Moje pitanje je Zašto policija šuti? Hoćemo li i mi da šutimo?
  • Zašto ljudi, komšije, kolege i svi ostali nisu prijavili ovo nasilje?
  • Kako se dogodilo da je jedna majka, žena ostavljena da se sama bori s ovoliko užasnim sistemom?
  • Zašto smo postali toliko loši?
  • Čega se bojimo? Vidim da se bojimo svega osim Boga.

Molim vas nemojte osuđivati što nema imena i detalja. Ženu je stid, nije jednostavno stati i javno govoriti o tome jer ima porodicu i dijete. Treba joj vremena da skupi snagu i javno progovori o svemu ovome…

Zamislite da je to vaša majka, sestra, tetka, rodica ili komšinica. Zamislite da ste vi ta žrtva da vas neko nasilno odveze izvad grada, siluje i ostavi na livaci. Zamislite to…
Ne daj bože da se to ikome dogodi, ali moramo djevolati, govoriti i ne smijemo šutjeli. Da je žena završila kao Nizama, svi biste dijelili storije, izražavali sažaljenje ali sažanjenje nije ono što jednoj ženi treba.

Treba joj zaštita i izmjena zakona.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija