Drama u porodilištu: Krenula kući sa bebom, pa polomila kuk na pragu bolnice

Porodilja (35) iz Kragujevca teško je povrijeđena u UKC Kragujevac kada su je udarila neispravna bolnička vrata. Incident se dogodio 15. oktobra kada je s bebom napuštala porodilište. Nakon jakog udarca, ta neispravna vrata su porodilju oborila, a prilikom pada ona je polomila kuk.

U tom trenutku, prema informacijama, beba nije bila u njenom naručju. Kako se saznaje, žena je hitno hospitalizovana i moraće da joj bude ugrađen vještački kuk.

Novorođenče, kaže izvor, odvojeno je od majke i prve dane provodi bez majčinog mlijeka.

– Muka je to što je zadesilo mladu mamu. Porodila se 11. oktobra, a ova nemila situacija desila se već 15. oktobra. Porodica koja je veća za jednog člana nije ni slutila da će im jedan od najljepših dana u korjenu promijeniti jedna pokvarena vrata. Udarila su je tako silovito da je pala, polomila kuk. Pored stravičnih bolova koje ima, sada je čeka i operacija. Plaši se zbog toga što zbog frakture kuka može da bude invalid. Posebno joj je teško to što nije s bebicom, ne može ni da je doji – kaže sagovornik.

U UKC Kragujevac su za Kurir potvrdili da je došlo do povrede i da će se okolnosti tek ispitati.

– Od prijave nemilog događaja 15. oktobra, kada je došlo do povređivanja porodilje pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, prilikom njenog izlaska kući, u UKC Kragujevac pokrenut je detaljan interni postupak ispitivanja činjenica – naveli su u dopisu.

Obrazložili su da procedura podrazumijeva prikupljanje informacija i dokumentacije od Službe za tehničke poslove, službe obezbjeđenja, kao i medicinskih timova koji su učestvovali u porođaju, dijagnostici, liječenju i njezi povrijeđene pacijentkinje. Finalni izvještaj o ovom incidentu, koji će sadržati sveobuhvatne činjenice o povređivanju pacijentkinje u okviru objekta UKC Kragujevac, biće sačinjen narednih dana i o tome će javnost biti obavještena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79