Draško Stanivuković kažnjen sa 5.000 KM

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković dobio je kaznu od 5.000 KM od finansijske inspekcije zbog preraspodjele sredstava za izgradnju Centralnog spomen obilježja.

Stanivuković je ovo obrazložio kao ispravan potez, ističući važnost simbola slobode.

“Ova kazna ne znači da ovo nije ispravan potez, možda po njihovim ovozemaljskim mjerilima, a po višim vrijednostima kojima uvijek težim, znam da je ovo jedini ispravan potez, i siguran sam da jednoga dana, kada se bude pričalo o ovom spomeniku, nećemo govoriti o izazovima koji su prethodili izgradnji, nego o onome što on predstavlja, a predstavlja naš zavjet i simbol naše slobode”, napisao je nakon toga Stanivuković.

Također, suočava se i sa sudskim pozivom zbog izvršenja presude u vezi sa sporom između grada i Autoprevoza, koji se vodi već dvije decenije oko vlasništva nad lokacijom autobuske stanice u Banjaluci. Stanivuković ističe da je za njega interes grada prioritet i da će se nastaviti boriti za gradsku imovinu.

Očekuje se da će Skupština grada biti odblokirana, a važna sjednica sa mnogo tačaka planirana je za 24. avgust.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79