Draško Stanivuković najavio da će izgraditi novu crkve, ali i obnoviti džamiju!

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković kazao je da sve institucije Republike Srpske šute o rušenju crkve u Konjević-Polju, ali da Banja Luka neće.

– Grad Banja Luka će finansijski, moralno i na sve druge načine podržati izgradnju nove crkve, a ono što nas ohrabruje je činjenica da se oko takve ideje već okupljaju naši vjernici, kao i određene pravoslavne fondacije. Naš je posao da budemo snažna podrška, što je dužnost najvećeg grada u Republici Srpskoj.

U svetinje se ne dira. Svetinje se čuvaju, obnavljaju i grade – naveo je Stanivuković.

Dodao je da s ponosom može reći da u Banjoj Luci postoji mjesto za sve vjerske objekte, bogomolje i za sve vjernike.

– Banja Luka će obnoviti crkve, katedrale i džamije, a onima koji su i dalje bez sve dokumentacije ili riješenih imovinsko-pravnih odnosa, Grad će biti podrška do procesa legalizacije, pa čak i nakon toga. Slava Banjaluke je u četvrtak – Spasovdan, neka nas spasi sve mržnje koja se među nama ukorijenila. Odmah nakon proslave radujem se planiranom sastanku s muftijom i razgovoru o važnim pitanjima, kao i s biskupom o stvarima koje smo već započeli, a koje su od interesa za katoličku zajednicu. To je poruka koju Banja Luka šalje cijelom svijetu – poručio je Stanivuković.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79