Draško Stanivuković podnio krivičnu prijavu protiv Dragana Lukača

Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, danas je u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnio krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti i tjelesnu povredu protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS.

U pitanju je prijava za dešavanja na sjednici Narodne skupštine RS kada je Lukač udario Stanivukovića tokom zasjedanja.

Lukač o večerašnjim okupljanjima u Banjaluci

“U pitanju su dva krivična djela gdje ovdje predlažem gonjenje kao oštećeno lice u ovom predmetu”, kazao je Stanivuković dodajući da je u prilogu prijave predao i video dokumentaciju koju je javnost imala priliku da vidi, kao i ljekarske nalaze.

Stanivuković je istakao da se raduje da Tužilaštvo što prije pokrene istragu.

Govoreći o večerašnjem okupljanju u 18 časova u parku Mladen Stojanović Stanivuković je rekao da SNSD istovremeno na istoj lokaciji organizuje skup.

“Jasno je ko ovdje pravi šou i radi stvari koje ne treba da radi”, kazao je Stanivuković i pozvao građane na mirnu i dostojanstveno borbu.

On je dodao da će na večerašnji skup doći svi poslanici i lideri opozicionih stranaka u NS RS, ali da ne zna da je ikada na istoj lokaciji odobreno dva skupa.

“Naša poruka je stop lažnim dokumentima, falsifikatima, nasilju ili dosta više njihovoj sili i torturi”, kazao je Stanivuković i dodao da će večeras građanima pokazati razlike između Programa reformi BiH dostavljeno u Brisel i poslanicima u NS RS.

Draško Stanivuković: Moj konj Fargo vrijedi više od nekih poslanika u NSRS

Policijska uprava Banjaluka odobrila je održavanje za danas prijavljena dva skupa u Parku “Mladen Stojanović” koje će obezbjeđivati u skladu sa svojim ovlaštenjima. Jedan od zahtjeva za održavanje javnog skupa uputili su poslanici u NS RS Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Nebojša Vukanović, a drugi Udruženje “Čast otadžbine” Beograd. Iz policije pozivaju građane da svoje stavove izražavaju mirno i dostojanstveno, u skladu sa propisima RS, te da se uzdrže od narušavanja javnog reda i mira i drugih oblika nedoličnog ponašanja

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79