Drašković: Oni koji su me proglasili nepoželjnom osobom na Palama su moralni invalidi i sve ih prezirem!

Odbornici Skupštine opštine Pale odlučili su danas da se političar i književnik Vuk Drašković, zbog neprimjerenih i netačnih navoda u medijima, proglasi nepoželjnom osobom u ovoj opštini.

Predsjednik Skupštine opštine Damjan Škipina rekao je da je Drašković izgovorio niz neistina o Palama na račun Srba u proteklom ratu. Škipina je naveo da je zaključak o proglašenju Draškovića nepoželjnom osobom donesen kao odgovor na inicijativu predsjednika Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Јahorina” Nedeljka Eleka.

Elek je u dopisu Skupštini opštine naveo da je Drašković 2. oktobra, gostujući u TV programu, izjavio da je granatama sa Pala ubijeno 1.000 djece u Sarajevu, te da takve laži nanose ogromnu štetu ovoj opštini.

“Ukoliko ne budemo reagovali i ovakvim ljudima jasno stavili do znanja da se ne može lagati u javnom prostoru, ovakvih izjava će biti sve više”, naglasio je Elek, prenosi RTRS. Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Pale jednoglasno je usvojena odluka o potpisivanju Mandatnog pisma sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj radi obezbjeđenja dugoročnih sredstava za modernizaciju sistema centralnog grijanja u opštini Pale.

Vuk Drašković proglašen nepoželjnom osobom u opštini Pale

Drašković je bio gost kod Senada Hadžifejzovića i otkrio šta za njega predstavlja ova neslavna titula.

“Svaka NATO bomba je zločin, ali je imala Miloševićevo punjenje! Htio je rat – rat je dobio, kapitulaciju potpisao! Nemam poruku za narode – Srbe, Bošnjake, Makedonce, Crnogorce – jer bi to bilo govorenje gluhima i namigivanje slijepima!”
“Oni koji su me proglasili nepoželjnom osobom na Palama su moralni invalidi i sve ih prezirem! Razlog što sada reaguju na moje izjave je putinofilija! Dodikove izjave su opasne! (…)”

(…) Kad je rekao da će prihvatiti rezultate Putinovog referenduma, vjerovatno je mislio da RS treba biti srpski Donbas! Problem je što Srbija nema Putina, jer je ovaj naš Putin odbacio i osudio te rezultate! Dodik nanosi štetu i Srbiji! Putinofilija je dobila ogromne razmjere u Srbiji! Veća putinofilija u Srbiji nego u Rusiji!”

Hadžifejzović: “Je li Vas pogodilo to što Vas je Skupština Opštine Pale proglasila nepoželjnom osobom?!”

Drašković: “Mnogo! To su moralni invalidi i sve ih prezirem! Na vrapca se ne poteže top, nego se kaže iš! Razlog što sada reaguju na moje izjave je putinofilija! Putin vrši strašni zločin nad Ukrajinom i ukrajinskim narodom! Srbija ne može više sjediti na dvije stolice i morat će izabrati stranu! Demokratski i multipolarni svijet je postao jako popularan Srbiji! Svako ko želi dobrobit ruskom narodu mora da bude protiv sadašnjeg režima u Rusiji! Ovo nije samo zločin nad Ukrajinom već i nad ruskim narodom! Neće se rat u Ukrajini završiti intervencijom NATO-a, već padom režima, a režim može pasti samo pobunom ruskog naroda! Srbija je sada u mnogo težoj situaciji nego 1948. godine! Svuda oko Srbije su zemlje EU i NATO-a! Vjerujem da će se ponoviti historijsko ‘ne’ kao i 1948.! Kraljevina Jugoslavija je najviše napredovala kada nije imala nikakve diplomatske odnose s Rusijom!

Stvarnost koju Srbija ne može da promijeni je da postoje tri rezolucije u kojima se upozorava režim Miloševića da prekine torturu albanskog naroda na Kosovu! U protivnom, zaprijećeno je međunarodnom upotrebom sile! Ponuđen je dogovor da Kosovo ostane u sastavu Srbije uz uslov da se prekine teror nad Albancima i da taj narod dobije više od autonomije, a manje od državnosti! Milošević je to odbio i izabrao je rat! To se skriva od srpskog naroda! Svaka NATO bomba je zločin, ali je imala Miloševićevo punjenje! Htio je rat – rat je dobio, kapitulaciju potpisao! Prema Ahtisarijevom planu, Srbija nije imala nikakvu obavezu da prizna nezavisnost Kosova, ali nije smjela da se suprotstavlja članstvu Kosova u UN! Sada se nudi Ahtisarijev plan plus prema kojem se Srbiji nudi ubrzan ulazak u EU! Obaveza Srbije je NATO put! EU ne bi postojala da nema NATO-a! Putovanje u EU ne može biti bezbjedno i sigurno bez NATO-a! EU je putovanje, a NATO je izbor puta za Srbiju! NATO je garant da nećemo ponovo da se hvatamo za vratove!

Dodikove izjave su opasne! Kad je rekao da će prihvatiti rezultate Putinovog referenduma, vjerovatno je mislio da RS treba biti srpski Donbas! Problem je što Srbija nema Putina, jer je ovaj naš Putin odbacio i osudio te rezultate! Dodik nanosi štetu i Srbiji! Putinofilija je dobila ogromne razmjere u Srbiji! Veća putinofilija u Srbiji nego u Rusiji! Mislim da će se EU urediti! Nemam poruku za narode – Srbe, Bošnjake, Makedonce, Crnogorce – jer bi to bilo govorenje gluhima i namigivanje slijepima! Poruka onima koji zagovaraju da se Rusija isključi iz Savjeta bezbjednosti UN: nešto drugo se treba uraditi! Savjet bezbjednosti UN-a treba demokratizovati! Na izborima u BiH, kakvi su da su, a nikakvi su, nešto se desilo! Izbor Komšića i Bećirovića je pozitivan! Dejton ne mogu da prihvatim! BiH je jedina zemlja u svijetu u kojoj su zvanično dozvoljeni rasizam i nacizam!”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79