Dva vozača bježala u Mađarsku, jedan se vratio i bježao je po Hrvatskoj

Policija je privela muškarca (46) koji je u subotu bez zaustavljanja ušao u Mađarsku. Drugi vozač (30) je na istom prijelazu ušao u Mađarsku. Bježao je policiji i vratio se u Hrvatsku. Priveli su ga kod Osijeka

Na graničnom prijelazu Duboševica-Udvar u subotu, na izlaznoj traci iz Republike Hrvatske za kontrolu vozila, dva osobna automobila hrvatskih registarskih oznaka su bez zaustavljanja nastavili vožnju te ušli u prostor Mađarske.

Brzom intervencijom mađarske granične policije, jedno vozilo je u blizini granice zaustavljeno te je uhićen vozač 46-godišnji hrvatski državljanin. Nakon dovršene prekršajne obrade predan je policijskim službenicima Republike Hrvatske.

Drugi vozač je odlučio pobjeći. Bježao je ispred vozila mađarske policije, a za nekoliko minuta vratio se na granični prijelaz i bez zaustavljanja vozila prošao velikom brzinom u unutrašnjost Republike Hrvatske.

Za odbjeglim vozilom potragu su nastavili policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske koji su ubrzo u mjestu Čeminac zaustavili osobni automobil i uhitili vozača 30-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da je 30-godišnjak počinio kazneno djelo “Krivotvorenje isprave“ te nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.

Policijski službenici protiv 30-godišnjaka podnose i Optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu zbog izbjegavanja granične kontrole i neposjedovanje potrebnih osobnih isprava za prelazak granice piše 24Sata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79