Džaba ti lijepa kosa i izgled kad rađaš defekte: Zastrašujuće uvrede dobila je majka djevojčica sa down sindromom

Majka dvije djevojčice Sara Bero iz Podgorice, poznata je po hrabrosti koju je pokazala, s obzirom na to da kao samohrana majka odgaja kćerke bliznakinje sa Downovim sindromom Irmu i Ildu.

 

Iako se djeca sa Down sindromom suočavaju svakodnevno sa diskriminacijom, i to na više nivoa, Sara Bero tvrdi da se zahvaljujući medijima i utjecajnim osobama sve polako mijenja.

 

-Ima dosta pomaka u odnosu prema djeci sa Downovim sindromom. Ja tvrdim da se ovo polako mijenja zahvaljujući medijima i utjecajnim osobama. To mnogo znači nama roditeljima”, tvrdi Bero.

Pored toga, naglasila je i da se dosta stvari promijenilo i u svijetu medicine, što je dodatno olakšalo roditeljima.

Dodala je i da sada roditelji uključuju djecu s Downovim sindromom u razne aktivnosti, te da u svijetu postoji mnogo uspješnih osoba s Downovim sindromom.

Međutim, ono što je najteže kao roditeljima, kaže Bero, jesu negativni komentari na račun roditelja.

-Džaba ti lijepa kosa i izgled kad rađaš defekte!” jedan je od komentara u nizu sličnih.

-Nećete vjerovati, ali ovaj komentar sam dobila od jedne majke. Od tinejdžera sam dobila pitanje ‘gdje ćuvaš te bulterijere?'”, zaključila je Sara Bero.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79