Džaferović podržao sankcije Dodiku: To je jedina opcija, on je prijetnja miru

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović podržao je usvajanje amandmana Evropskog parlamenta, u kojem se postupci vlasti entitet RS jasno nazivaju secesionističkim, te se poziva Vijeće Evropske unije na uvođenje sankcija Dodiku i njegovim saradnicima.

Evropski parlament glasao za uvođenje sankcija Miloradu Dodiku!

– Više od dvije trećine zastupnika Evropskog parlamenta je precizno definisalo poteze vlasti entiteta RS kao neustavne i secesionističke. Jako je važno da su zastupnici građana Evropske unije prepoznali šta se dešava i da su odbacili retoričke varke Milorada Dodika i njegova pseudotumačenja Ustava, kojima je pokušao obmanuti međunarodnu javnost – kazao je Džaferović.

Dodik je, dodaje Džaferović, odbacio dijalog u institucijama, kao način rješavanja nesporazuma, te se okrenuo unilateralnim potezima s ciljem rušenja ustavnog poretka, uspostavljenog kroz implementaciju Daytonskog sporazuma.

– Svima je jasno da je Dodik prijetnja miru. Nakon što su iscrpljeni svi drugi modaliteti, jedini način da se suzbije ovo potkopavanje mira jesu odlučne sankcije prema Dodiku lično i njegovim saradnicima u politici i biznisu – saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Šefika Džerovića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79