Džaferović: Svako onaj koji atakuje na BiH naići će na žestok otpor

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Herrcegovine, poručio je danas sa Šehidskog mezarja na Kovačima da će svako onaj koji atakuje na Bosnu i Hercegovinu naići na žestok otpor patriota, njenih sinova i kćeri koji su spremni da je brane, i završiti na smetljištu historije.

– Mi ćemo se uvijek sjećati i odavati poštovanje onima koji su najbolji među nama, koji su dali svoje živote za državu Bosnu i Hercegovinu i za slobodu koju mi danas uživamo. Uvijek ćemo se sjećati, jer oni koji se ne sjećaju rizikuju zaborav, a zaborav opet rizikuje da se zlo ponovi – kazao je Džaferović, te dodao kako “mi nikada više nećemo dozvoliti da se u Bosni i Hercegovini ponovi ono što se dogodilo”.

– Naša časna borba za odbranu Bosne i Hercegovine od agresije je velika poruka za sve u BiH i cijelom svijetu. Bosna i Hercegovina je uvijek imala sinove i kćeri, patriote, koji su bili spremni da je brane. Imala je i ‘92. godine i imat će uvijek. To je činjenica i to je poruka za sve one koji imaju drugačije namjere prema Bosni i Hercegovini, činjenica koja odvraća, jer Bosna i Hercegovina će se uvijek braniti – kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Još jedna stvar, kako je dodao, je jako bitna.

– A to je rad Haškog tribunala i Međunarodnog suda pravde. Po prvi put u historiji, oni koji su najodgovorniji za agresiju na BiH, za genocid, za masovne zločine, su odgovarali pred Haškim tribunalom, a Srbija je proglašena odgovornom za nesprečavanje genocida pred Međunarodnim sudom pravde. Dakle naša spremnost da branimo BiH i istina koja je utvrđena pred Haškm tribunalom, odnosno kazne koje je Haški tribunal izrekao – to su dvije činjenice koje su jako bitne za ukupnu budućnost BiH – kazao je Džaferović.

Džaferović: Izbori će se održati. Izetbegović: Izbori se moraju održati

Poručio je da svako onaj koji atakuje na Bosnu i Hercegovinu će naići na žestok otpor nas koji smo spremni da branimo BiH, a to su prije svega institucije BiH i svi patrioti.

– I završit će kao što su završili oni koji su atakovali na BiH ‘92. – pred Haškim tribunalom i na smetljištu historije – poručio je Džaferović.

Izetbegović: Da nije bilo ovih momaka čiji nišani su oko nas pitanje je da li bi se odbranila BiH

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79