Džaferović: Želim nam svima više jedinstva, kako bismo lakše prebrodili poteškoće

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović nakon bajram-namaza u Gazi Husref-begovoj džamiji u Sarajevu poručio je kako želi više jedinstva među probosanskim snagama, kako bismo lakše prebrodili teškoće sa kojim se suočavamo.

– Prije svega čestitka: Bajram šerif mubarek olsun svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, domovinskim zemljama, dijaspori i diljem svijeta. Želim im da Bajram provedu u zdrtavlju, rahatluku i veselju, zajedno sa svojim komšijama. Želim i da svima onima koji nisu muslimani poželim da se ugodno i prijatno osjećaju u ove dane zajedno sa nama i da Bajram obilježimo u duhu dobre, stare, bosanskohercegovačke tradicije – kazao je Džaferović.

Dodao je kako bi posebno želio poručiti kako je ovo godina izazova, u kojoj se suočavamo sa poteškoćama.

– Mi ćemo te poteškoće prebroditi, ali lakše bismo ih prebrodili da u probosanskim snagama postoji veći stepen jedinstva. Ja želim da naredni period bude obilježen tim jedinstvom, da budemo pošteni ljudi, da budemo moralni i čestiti. To je nešto što bih ja želio u narednoj godini, da svi ovim karakteristikama, ovim osobinama i ponašanjem budemo obdareni – poručio je Džaferović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79