Džafić: “Ova varalica je zet Zije Mutapa koji me je prevario za 30.000KM”

Kontraverzni biznismen koji je od ranije poznat rubrici Crna-Hronika osvrnuo se na jučerašnje suđenje Zijadu Mutapu i drugima.

Na fotografijama koje su snimljene ispred Suda Bosne i Hercegove, Danijel Džafić uočio je njemu poznato lice koje mu je dužan veliki iznos novca.

“Gledam danas na svim portalima i na tv, počelo sudjenje Mutapu i drugima. A ispod slike na piše Zijad Mutap sa advokatima. E ovaj skroz lijevo na slici niti je advokat niti slično, nego varalica jedna, go*no smrdljivo, sitni klošar i slina, zet Zije Mutapa, Vedran Gligorević, zvani Veca, koji mi je dužan preko 30 000 KM još od zime 2018-2019.” – tvrdi Danijel Džafić za Crnu-Hroniku.

(VIDEO) Džafić: “Smijao sam se koroni a onda je Bog na najgori mogući način mi pokazao da ima korone”

 

 

“Da sam znao da će da bude danas na ovom ročištu, išao bih da sačekam go*no, da vidim kada će da mi vrati pare. Vrati ćeš ih Vedrane, vjeruj mi! On i njegova žena Berina koja ima genetski urođeno da varaju i lažu, prodali su moja auta u vrijednosti 20.000 KM i plus mi je Vedran dužan preko 10.000 KM maraka. Rent a car Primera se zvala njegova firma i imao je kancelariju u Holiday In-u..

To je čovjek koji radi po uhodanom receptu svoga punca Zijada Mutapa, jer je oženio njegovu kćerku Berinu. Uzeo je od mene u periodu decembar 2018 – mart 2019 četiri automobila to:

  • Mercedes ML crni
  • Škoda Fabia crvena
  • Peugeot 207 kabrio crni
  • Audi A2 crni

Uzeo je kao da ih renta trećim licima, da ja imam dnevno određenu zaradu.

“Nakon što sam vidio da nema novca, tražio sam da mi vrati vozila, a onda nakon zavlaćenja i laganja konačno je priznao da je auta prodao ili davao nekome u dug kome je još bio dužan onako bez vlasničke knjižice, za mnogo manje novca nego što vrijedi. Također sam mu dao oko 10.000 KM koje mi isto nikada nije vratio jer je rekao da mu toliko treba da plati i onda će mi dovuci BMW 7 od 45-50 000 KM i da zatvorimo dug” tvrdi Danije Džafić.

Mora platiti 1.400 KM: Danijel Džafić dobio prekršajni nalog zbog protesta ugostitelja u martu

Nisam znao da je varalica i prevarant dok se nisam počeo raspitivati, ali tada je već bilo kasno.

Tvrdili su da će da me prijave policiji radi uznemiravanja i “iznude”.. Kakva iznuda?

Tražim svoj novac i to koliko je dogovoreno, bez ikakvih kamata. Ja ga trazim po gradu da pitam gdje je moj novac, a on na Vlašiću sa mojim Mercedesom ML i sa mojim parama, derneči i uživa u alkoholu i narkotičkim sredstvima.

Jednom smo se uspjeli naći i “sabrati” jer je nešto plaćao i vraćao i kad se sve sabere ostao mi je dužan preko 30. 000 KM.

Rekli su mi da nije bio loš momak bio prije, šta mu se desilo, ne znam, ne znam ga od prije, znam da je ostao dužan meni, mome drugu iz Lukavice, momcima iz Banja Luke, momku iz Sarajeva.

Čekamo novo suđenje, svako po svoje ide, napaćeni Muriz po pravdu za svoga rahmetli Dženana, a ja po svoje pare od Vedrana. ” izjavio je Danijel Džafić za Crnu-Hroniku

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79