Džemi ispunjena velika želja, dobio štalu u rodnom Kalinoviku

Nakon što je o Džemalu Jašareviću snimljen dokumentarni film “Džemo” u kojem je Jašarević istakao kako bi se volio vratiti u rodno mjesto Kalinovik, Federalno ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice izašlo mu je u susret i izgradilo štalu za njegove krave.

Ministar Edin Ramić danas je Jašareviću predao ključeve štale u Kalinoviku.

“S obzirom da je Džemo na jedan specifičan i nesvakidašnji način prikazao ljubav prema uzgoju stoke, ispunili smo njegovu želju i u njegovom mjestu napravili jedan veći stajski objekat koji će ga trajno vezati za Gornju Bukvicu. U filmu je iskazao da mu jako nedostaje boravak u mjestu rođenja, pa smo kroz izgradnju ovog objekta željeli olakšati Džemi i pomoći u razvijanju njegovog stočnog fonda”, kazao je ministar Ramić.

Ministarstvo je užurbano radilo na pribavljanju neophodne dokumentacije, projektovanju i izgradnji objekta koji će moći zadovoljiti Džemine potrebe.

“U novosagrađenom objektu može nesmetano uzgajati do 15 komada krupne stoke, ti uslovi su daleko bolji od onih koje Džemo trenutno ima. Pored uzgoja stoke, želimo mu uspjeh u budućim takmičenjima jer svi znamo da je Džemina najveća ljubav trčanje i održavanje kondicije. Dolascima u Gornju Bukvicu će imati spoj dvije njemu najdraže aktivnosti, trčanje u prirodi i uzgoj stoke”, zaključuje ministar Ramić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79