Foto: Avaz
Dženis Kadrić odveden u MUP KS, nastavlja se kriminalistička obrada

Dženis Kadrić odveden u MUP KS, nastavlja se kriminalistička obrada


Uhapšeni Dženis Kadrić prebačen je u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS gdje će nad njim biti nastavljena kriminalistička obrada.

On je zajedno sa Alemom Hodovićem uhapšen u akciji “Consigliere”, a zbog sumnji za pranje novca i organizovani kriminal.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama MUP-a KS, Kadrić će biti predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, gdje će potom biti zadržan 24 sata do nove sudske odluke.

Kadrić i Hodović su osobe veoma bliske Edinu Gačaninu, narkobosu i vođi klana “Tito i Dino”.

Dženis Kadrić je bivši pripadnik Federalne uprave policije koji je dao otkaz i otišao u Dubai kako bi bio tjelohranitelj Edina Gačanina.

Alem Hodović je rođen u Priboju, ali je u Sarajevu postao “biznismen”, nije poznato čime se bavi.

Kako Crna Hronika saznaje, Kadrić i Hodović su pod istragom jer su prali novac organizovane kriminalne grupe – Tito i Dino.

Oni su u Bosnu i Hercegovinu unosili ogromne količine novca stečenog upravo od dilanja droge, novac u legalne tokove su ubacivali kupovinom pokretne i nepokretne imovine.

Pored sumnji u njihovo pranje novca, osumnjičeni su i za organizovani kriminal povezan sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina droge.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija