Edi Rama: Rusi i Ukrajinac koji su napali naše vojnike bi mogli biti špijuni

Albansko ministarstvo obrane izvijestilo je jučer da su dvojica albanskih vojnika ozlijeđena dok su zaustavljali dvoje ruskih i jednog ukrajinskog državljanina u pokušaju ulaska u fabriku vojne opreme.

Albanska vojska tvrdi da je uhapsila trojicu špijuna sa ruskim i ukrajinskim pasošima

– Troje državljana s ruskima i ukrajinskim pasošem pokušalo je ući u tvornicu – istaknulo je ministarstvo u saopćenju.

– U pokušaju da se oslobodi, jedan od ruskih državljana, identificiran inicijalima M.Z. (24), upotrijebio je sprej za neuroparalizu na dvojici stražara, nakon što su ga vojnici uhvatili – dodalo je ministarstvo.

Dvoje drugih, Ruskinja identificirana kao S.T., stara 33 godine, i Ukrajinac identificiran kao F.A., star 25 godina, također su uhapšeni u blizini.

– Kakav ponos za vojne stražare koji su neutralizirali tri osobe osumnjičene za špijunažu – napisao je albanski premijer Edi Rama na Twitteru i dodao:

– Sada pričekajmo potpuno razjašnjenje ovog događaja.

Troje stranih državljana zadržano je u pritvoru, dodalo je ministarstvo.

Prema podacima na službenim stranicama ministarstva, riječ je o tvornici koja se bavi proizvodnjom za industriju obrane, a koja je za vrijeme komunizma proizvodila ruske puške AK 47 (kalašnjikov).

Albanija je članica NATO saveza od 2009. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79