Edim Fejzić optužen da je platio 100 KM za šest glasova na izborima prije dvije godine

Edim Fejzić optužen da je platio 100 KM za šest glasova na izborima prije dvije godine


Sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda u Goraždu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva protiv Edima Fejzića iz Goražda, delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, zbog krivičnog djela povrede slobode odlučivanja birača iz člana 195. stav 1. KZ F BiH, potvrdio je Predrag Golubović, kantonalni tužilac u Goraždu.

Fejzić se tereti da je 7.10. 2018. godine, na hodniku ispred prostorija stranke “Goraždanska priča” u Goraždu, u namjeri da podmićivanjem utječe na birače da na izborima za zastupnika u Skupštini Goražda, održanim u mjesecu septembru 2018. godine, glasaju za njega. Svjedoku iz Goražda, čiji je identitet poznat Tužilaštvu, predao je iznos od 100 KM kako bi mu svjedok, pored svog glasa i glasa svoje supruge, iz kruga svoje porodice i prijatelja osigurao još četiri glasa.

Prema Golubovićevim riječima, razlog otvaranja istrage je videosnimak koji je objavio online magazin Žurnal. Kantonalni tužilac je naložio istragu koja je uspješno provedena, svjedoci saslušani, dokazni materijal uredno obrađen i dostavljen tužilaštvu na daljnje postupanje.

“Optužnica je dostavljena sudiji za prethodno saslušanje Općinskog suda u Goraždu, koji je uvidom u dokaze koje je Tužilaštvo predočilo utvrdio da postoji visok stepen osnovane sumnje da je imenovani počinio krivično djelo za koje se optužnicom tereti i iz tog razloga sud je potvrdio optužnicu”, izjavio je Golubović.

Optužnica će u narednih 15 dana biti dostavljena optuženom radi poduzimanja prigovora, ukoliko se za to odluči, a nakon toga sud će zakazati ročište za izjašanjavanje o krivici.

Fejzić je delagat u Domu naroda Parlamenta FBiH i dopredsjedavajući Skupštine BPK Goražde u drugom mandatu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija