Još jedna smrt novinara: Napustio nas je Sead Hadžijahić

U 78. godini je u Sarajevu preminuo doajen bosanskohercegovačkog sportskog novinarstva Sead Hadžijahić.

Sead Hadžijahić je rođen 14. maja 1943. godine u Zagrebu, a cijeli svoj radni vijek proveo je radeći i gradeći Televiziju BiH, odnosno nekadašnju Televiziju Sarajevo.

Karijeru je počeo 1969. godine, a za četiri decenije predanog rada, realizovao je preko 2.000 televizijskih prijenosa i izvještavao s devet olimpijskih igara, uključujući sarajevsku na kojoj je bio jedan od rukovodilaca kompletnog programsko-produkcijskog projekta tadašnjeg JRT-a.

Ostat će upamćen i po tome što je komentarisao utakmice sva tri evropska klupska prvaka iz naše zemlje u njihovom pohodu na titule prvaka Evrope.

Komentarisao je pobjedu rukometaša Borca u finalu nad danskom Fredericijom 1976. godine, prvo poluvrijeme košarkaša Bosne u finalu protiv italijanskog Emersona 1979. (drugo je komentarisao Zoran Popovski), te finalnu utakmicu 1989. kada su košarkašice Jedinstva pobijedile italijanski Primigi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79