(FOTO) Edin Gačić bio u šumi sakriven u granje i sijeno

Ranije je ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara za Hayat.ba kazao da će uviđaj trajati do kasno u noć. Gačićevo tijelo još je u šumi. Još ne zna kada će biti izvučeno.

Prema izvoru Hayat.ba, u poslijepodnevnim satima Gačić koji je primjećen u šumi, oglušio se na pozive policije da se preda. Poslije toga je došlo do razmjene vatre u kojoj je ubica likvidiran. Naš izvor dodaje da je Gačić uočen prilikom češljanja terena odnosno da nisu imali dojavu da se nalazi baš na tom dijelu. Na mjestu gdje je lociran bilo je dosta granja koje je navukao, kao i sijena na kojem je ležao.

Tokom boravka u šumi, pravio je i improvizirana skloništa.

Pripadnici FUP-a i MUP-a KS koji osiguravaju teren, rade i na poduzimaju istražnih radnji kako bi se otkrilo gdje se skrivao i kako se kretao Gačić. Navodno se skrivao u brdovitom dijelu između Lepenice i Suhodola, a nije isključena ni mogućnost da se skrivao u nekoliko napuštenih vikendica i jednoj štali koje se nalaze u blizini.

Kako smo ranije objavili, ministar Čampara je posjetio pripadnike Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo koji su učestvovali u akciji lociranja i neutraliziranja Gačića, među kojima je i policijski službenik koji je lakše ranjen pri razmjeni vatre sa osumnjičenim.

– Posjetio sam naše specijalce i našeg ranjenog heroja. Lakše je ranjen. Hvala Bogu, dobar je. Ima osmijeh na licu. Drago mu je što je ova akcija dobro završena, što niko drugi nije povrijeđen. Mi smo se pribojavali, s obzirom na profil ubice za kojim smo tragali, da ne ubije još nekog od naših policajaca. U razmjeni vatre, prvi je Gačić pucao – kazao je Čampara.

Iskoristio je priliku da se zahvali svim zaslužnim za realizaciju današnje akcije.

– Vjerovali smo u njih, prije svih komesaru KS Mevludinu Haliloviću, komandantu Specijalne jedinice KS Muhamedu Hasanoviću, šefu Operativnog štaba, načelniku Krim-policije, našem komandantu Specijalne jedinice FUP-a Mustafi Selmanoviću, svim policijskim agencijama koje su učestvovale, OSA-i, SIPA-i, Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH i drugim državnim institucijama koje su nam nesebično pomagale – kazao je Čampara.

Zahvalio komesaru MUP-a KS Mevludinu Haliloviću, šef Operativnog štaba FUP-a Ensadu Kormanu, načelniku Krim službe Nurudinu Hafizoviću, komadantima Specijalne jedinice MUP-a KS Muhamedu Hasanoviću i Mustafi Selmanoviću, SIPA-i, OSA-i, Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, kao i svim MUP-ovim ostalih kantona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments